Translate

Saturday, March 28, 2015

Top 10 znakova koji ukazuju da si fundamentalni Hriscanin

1. Negiras postojanje hiljada bogova koje druge religije/ljudi slave, ali se nadjes uvrijedjen kad neko kaze da tvoj bog ne postoji.

2. Osjecas se uvrijedjeno kada naucnici kazu da je covjek evolvirao od drugih zivotinjskih vrsta, ali nemas problema sa Biblijskom pricom koja kaze da smo nastali od blata.

3. Smijes se politeistima, ali nemas problema sa svetim trojstvom.

4. Poludis kad neko sa ljubavlju prica o Alahu i Islamu kao religiji mira, ali i ne trepnes kad cujes pricu u kojoj je Bog/Isus poklao svu dijecu (Exodus) i naredio da se cijela jedna etnicka grupa izbrise sa lica zemlje (Jevandjelju po Jovanu) naravno ukljucujici zene, dijecu i drvece.

5. Smijes se Hindusima koji se potcinjavaju zivotinjama i Grcima koji su tvrdili da bogovi spavaju sa zenama, ali nemas problem vjerujuci da je Sveti Duh oplodio Mariju, koja je onda rodila covijeka boga koji je ubijen, pa je uskrsnuo i odletio nazad na nebo.

6. Spreman si, da provedes cijeli zivot trazeci rupe u naucnim dokazima, npr. u tacanu starost zemlje koja za sada varira za nekoliko milijardi godina, ali ne vidis nista pogresno u zapisima iz bronzanog doba koja su nastala zahvaljujuci plemenima koja su sjedala u satorima i mislila da je zemlja svega par stotina godina stara.

7. Vjerujes da ce cijela svijetska populacija, (naravno iskljucujuci one koji vjeruju u istog boga kao ti) provesti vijecnost goreci i muceci se u paklu i jos uvijek smatras da je tvoja vjera, vjera mira.

8. Posto moderna nauka, istorija, biologija i fizika nisu uspijeli da te ubijede da grijesis, neka budala koja se valja po podu i mumla budalastine je sve sto je potrebno da ti dokaze postojanje boga.

9. 0.001% uslisenih molitvi smatras kao veoma veliki uspijeh, to je smatras dovoljno da zakljucimo da molitve "rade". Ostalih 99.999% ne uslisenih molitvi su jednostavno zelja bozija

10. Ustvari, ti znas mnogo manje o Hriscanstvu, religiji i crkvi nego bilo koji Ateista, Agnostik ili Skeptik, ali ipak sebe nazivas Hriscaninom.




No comments:

Post a Comment